perjantaina, marraskuuta 22, 2013

Vaadin puhetta kakasta!

Osallistu vessavallankumoukseen huussi.net
Vessavallankumous


Näin minä sen olen ymmärtänyt... kakka on hyvä juttu. Investoi kakkaan!

Maailma tarvitsee uuden vessan. Neljälläkymmenellä prosentilla maailman väestöstä ei ole kunnollista käymälää. Ravinnon ja veden saastuessa ihmisten käymäläjätteistä syntyy valtavia ongelmia. 3,4 miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain saastuneen veden aiheuttamiin infektioihin. Jos kaikilla maailman

Milloin kilpajuoksu kullasta eli ihmisen ja eläinten jättöksistä alkaa? Kakka on puhdasta kultaa, sillä voidaan oikein kompostoituna ravita maaperää ja saada sitä kautta tuottoisempia satoja nälässä kärsiville. Kakkaa voidaan polttaa ja tuottaa energiaa. Kakasta voidaan myös tehdä biokaasulaitoksessa käypää polttoainetta. Kakan potentiaalit ovat jo Tanskalaiset, Ruotsalaiset ja Saksalaiset ainakin hoksanneet ja ottaneet käyttöönsä.

Fossiiliset polttoaineet loppuvat aikanaan ja ennen loppumistaan ne ovat jo aiheuttaneet meille katastrofaaliset olosuhteen ilmastonmuutoksen päästyä liian pitkälle. 

Ilmastonmuutos kiihtyy, koska talouden taantumassa kaupungit ja yritykset sioittavat lyhytnäköisesti edullisiin kivihiilen polttolaitoksiin kivihiilen ollessa edullinen polttoaine. Kivihiiltä polttavat ainakin Jyväskylä ja Helsingin kaupunki kuten 90 muuta yritystä ja yhteisöä, jotka ovat toiminnallaan merkittävimpiä ilmastonmuutoksen aiheuttajia.

Ja samaan aikaan kakka on ilmaista! Sillä voi rikastua! Kakan hyödyntämisestä tulee tuplahyöty kun siitä ilmakehään pääsevät kaasut vangitaan ja jalostetaan energiaksi.

Uusiutuvia energiamuotoja etsitään epätoivoisesti, mutta jostain syystä kakka on ainakin meillä tabu. Vaikka sisäkäytössä toimivia hajuttomia kuivakäymälöitäkin on jo markkinoilla, perinteikkäistä edullisista huusseista puhumattakaan.

Provosoiden: Vaikka kakka on meillä tabu, haiseva juttu, josta ei haluta puhua tai jota ei haluta nähdä sen jälkeen kun siitä on päästy näennäisesti eroon ja sitä ilmeisesti pidetään liian likaisena energiaksi, ravinteiksi tai rakennusaineeksi, se silti lähetetään matkaan lautastemme kaltaiselta posliinilta puhtaalla vedellä runsaasti huuhdellen. Kakka myös varmasti matkustaa enemmän kuin sinä. Sitä myös käsitellään kohta enemmän kuin ruokaamme. Matkan varrella se ensin liotetaan puhtaaseen veteen ja ennen huuhteluveden päästämistä luonnon vesistöihin, kakkaliete taas erotetaan vedestä lukuisin prosessein

Eikös olekin aika jännä juttu? Olisikohan kuitenkin aika siirtyä tähän päivään ja hyödyntää kakassa oleva potentiaali jo olemassaolevin tekniikoin! 
Lähde sinäkin tekemään kakkavallankumousta. Voit aloittaa sen tutustumalla edellä mainituihin osoitteisiin tai sitten vaikka Helsingin Pasilan Kääntöpöytään, jossa Dodo testaa suljettua ravinnontuotantoa kaupunkiolosuhteissa.

Ei kommentteja: